HOME

HISTORIE

STANDARD

MEDIA OPPSTYR

FRØYA

KONTAKT

Blame the deed not the breed

FRØYA

Vi har en nydelig Am Staff  tispe født i februar 2004. Hun er en fantastisk hund på alle måter, elsker alt og alle. På Frøya sine sider kan du se bilder av henne fra hun var valp og følge hennes utvikling

Aktuelle links

 

 

GJESTEBOK

 

Hit Counter

 

 

 

 

BESKRIVELSE AV AMSTAFF

Terapihunder i Finland (www.sathy.fi)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amerikansk Staffordshire terrier er en vakker hund med stor styrke i forhold til størrelsen.

Am.staffen er en intelligent og kjærlig familiehund. Den er pålitelig, har stor autoritet og utstråling. 

De egner seg ikke alltid så godt som vakthund da de er alt for glade i mennesker og gidder så vidt å varsle når det står noen ved døren.

De er mest lykkelig når de får være sammen med de menneskene de er glade i, og de er fantastiske hunder og ha i hus. De er stille og ikke destruktive. Amstaff'en elsker barn, og det fortelles endeløse historier der disse hundene har reddet barn fra livsfarlige episoder.

Til tross for rasens litt tøffe utseende, er de som små barn som elsker å bli kost og klemt. De går utmerket i sammen med andre dyr som høns, katter, hester osv.

 

Am.staff er som nevnt tidligere en meget sterk hund både fysisk og psykisk med tanke på dens opprinnelse som vakt-, bugshund. De er intelligente, så med litt tålmodighet er de lette å trene. I USA omtaler man ofte disse hundene som allround nr. 1. De blir i utlandet brukt innen agillity, lydighet, IPO, som terapihund, lavinehunder, førerhund, ettersøkshund og på rovdyrjakt. Med andre ord dekker de et vidt spekter.

 I Norge har man først de siste årene begynt å få øynene opp for denne allsidige hunden. I dag er stadig flere representert i utstillingsringen og noen går også lydighet med dem. Noe nytt er att IPO miljøet har fått interesse for rasen. I Norge finnes det også en Am.staff som er godkjent ettersøkshund etter skadet vilt.

  Hos fornuftige hundemennesker er am.staffen en meget stødig og harmonisk hund med en utrolig personlighet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright ® 2004 TheAmstaff.com
       Sist oppdatert  26.11.2006
                                                                         Home                  Kontakt