BESKRIVELSE AV AMSTAFF

 

Terapihunder i Finland (www.sathy.fi)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amerikansk Staffordshire terrier er en vakker hund med stor styrke i forhold til størrelsen.

Am.staffen er en intelligent og kjærlig familiehund. Den er pålitelig, har stor autoritet og utstråling. 

De egner seg ikke alltid så godt som vakthund da de er alt for glade i mennesker og gidder så vidt å varsle når det står noen ved døren.

De er mest lykkelig når de får være sammen med de menneskene de er glade i, og de er fantastiske hunder og ha i hus. De er stille og ikke destruktive. Amstaff'en elsker barn, og det fortelles endeløse historier der disse hundene har reddet barn fra livsfarlige episoder.

Til tross for rasens litt tøffe utseende, er de som små barn som elsker oppmerksomhet og er leken. De går utmerket i sammen med andre dyr som høns, katter, hester osv. Men det krever en god sosialisering av hunden fra den er liten. En amstaff er derfor ikke for hvem-som-helst. Den krever en bevisst og konsekvent eier. Det er helt klart en krevende hund som er uavhengig og med en egen vilje. Derfior stiller det høye krav til dens eier.

På grunn av den økende populariteten til rasen og det intense negative fokus fra media er det ytterst viktig at det er ansvarsfulle eiere av Amstaff.

Amstaff er som nevnt tidligere en meget sterk hund både fysisk og psykisk med tanke på dens opprinnelse som vakt-, bugshund. De er intelligente, så med litt tålmodighet er de lette å trene. I USA omtaler man ofte disse hundene som allround nr. 1. De blir i utlandet brukt innen agillity, lydighet, IPO, som terapihund, lavinehunder, førerhund, ettersøkshund og på rovdyrjakt. Med andre ord dekker de et vidt spekter.

 I Norge har man først de siste årene begynt å få øynene opp for denne allsidige hunden..noe som også førte til dens forbud i 2004. I dag er stadig flere representert i utstillingsringen og noen går også lydighet med dem. Noe nytt er att IPO miljøet har fått interesse for rasen. I Norge finnes det også en Am.staff som er godkjent ettersøkshund etter skadet vilt.

  Hos fornuftige hundemennesker er amstaff en meget stødig, trygg  og harmonisk hund med en utrolig fin personlighet.

Wikipedia description of  Am Staff

Amstaff som terapihund i Finland

Amstaff, verdens fredeligste hund

Amstaff som redningshund

Hvilke hunder biter mest?

Amstaff forbudt i Norge 2004