HISTORIE

 

 

American Staffordshire Terrier ble avlet opp  fra  engelsk bulldog og Mastiff  som igjen var skapt for å   felle store aggresive byttedyr som f.eks bjørn, okser og løver. Kullgruve arbeidere i Staffordshire krysset engelsk bulldog med scrappy terrierer. Fra disse kryssningene oppstod bull og terrier og Stafforshire Terrier. Disse rasene var avlet med vekt på aggressivitet mot andre hunder for å kunne bli brukt i hundekamper, men totalt uten aggressivitet mot menneske.

 

Rundt 1870 kom disse hundene til America der de ble brukt som allside gårdshunder og vakthunder. For å kunne nytte hunden mer, begynnte oppdrettere av Bull og Terrier å selektere for større hunder. Etter hvert begynnte hundene å ta andre navn som Pit Dog, Pit Bull Terrier, American Bull Terrier og til og med Yankee Terrier. Disse utgavene utviklet seg seperat videre til de ulike rasene American Pit Bull Terrier og  Staffordshire Terrier.

 

American Kennel Club (AKC) anerkjennte hunderasen Staffordshire Terrier i 1936 og den berømte hunden Petey i TV-serien Rakkarungene var blandt de første 50 hundene som ble anerkjent. 

Navnet ble forandret i 1972 fra Staffordshire Terrier til American Staffordshire Terrier for å kunne skille dem fra Staffordshire Bull terrier fra England.

 

Etter aksepten i AKC i 1936 har oppdrettere avlet hunderasen seperat fra United Kennel Club´s American Pit Bull Terrier som var den gang utelukkende er avlet for hundekamper og aggressivitet. Dette har resultert i to seperate raser. AKC anerkjenner IKKE American Pit Bull Terrier som en ren rase hund, men den anerkjenner Staffordshire Bull Terrier og American Staffordshire Terrier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright ® 2004 TheAmstaff.com
       Sist oppdatert  26.11.2006
                                                                         Home                  Kontakt