HOME

HISTORIE

STANDARD

MEDIA OPPSTYR

FRØYA

KONTAKT

Blame the deed not the breed

FRØYA

Vi har en nydelig Am Staff  tispe født i februar 2004. Hun er en fantastisk hund på alle måter, elsker alt og alle. På Frøya sine sider kan du se bilder av henne fra hun var valp og følge hennes utvikling

Aktuelle links

 

 

GJESTEBOK

 

Hit Counter

 

 

Bilder som dette ser man ofte i aviser når

Am Staffs blir omtalt. Dette er fra 

Dagbladet i Norge. Ved å vise en hund 

med hudsykdom som denne, som ser rett 

og slett forferdelig ut antar de fleste at 

denne rasen faktisk ser slik ut

 

 

 

 

 

Amstaff som terapi hund i Finland (www.sathy.fi)

 

Amstaff som terapi hund i Finland (www.sathy.fi)

 

Amstaff som terapi hund i Finland (www.sathy.fi)

 

 

 

 

 

 

 

 

Media oppstyr

 

Desverre har media største del av skylden for hvorfor så mange frykter Am Staff. Argumentene er ofte usaklige og generaliserende.

 

Man skal huske på at en hund i all hovedsak er et produkt av sin eier. Det er ikke hundene som rase vi skal sette fokus på, men eierne og farlige hunder generellt.

 

Enhver hund kan vise en unormal eller uønsket adferd dersom den har vært preget av mishandling og frykt. Desverre er det slik at det nok er flere "muskel hunder" som har opplevd slike forhold enn andre. Det er dette som er hovedårsaken til at man ofte hører om "kamphunder" som går til angrep.

 

Det er også synd for rasen at den har fått en slik voldsom popularitet de senere år. Det fører til at flere bare avler for profitt uten å tenke på kvaliteten av hunden de selger videre. Dette er speiellt utpreget i Øst Europa. Kjøp KUN en Am Staff fra en seriøs kennel, helst som du har fått ambefalt av kennel klubben.

 

Hunder der kommer fra gode kenneler er avlet til å være ypperlige familie og utstillings hunder siden 1930 tallet. De oppfører seg på akkurat samme måte som alle andre hunder på godt og ondt. Deimot krever en Am Staff en bevisst eier som er kjærlig konsekvent ellers kan hunden selv lett ta kontrollen. Derfor passer ikke hunden til hvemsomhelst.

 

 

 

Amstaff, verdens fredeligste hund

 

 

FAKTA

 

Listen over hunder som har vært brukt til hundekamper er lang og omfatter blant annet Pit Bull Terrier, Amerikansk Bulldog, Amerikansk Staffordshire Terrier, Stafforshire Bull Terrier, Shar Pei, Bulldog, Dogo Argentino, Bull Terrier, Napolitansk Mastiff, Rottweiler og Boxer. Medias dekning av skader forårsaket av disse typer hunder er langt større enn for andre hunder. Det er ”hot stuff” og saker fra hele verden kommer i danske og norske media og man får inntrykket av at disse skrekkhistorier skjer til stadighet. 

 

Dersom man ser på fakta så skjer 59 % av alle dødelige angrep på mennesker i USA på eiers egen eiendom av en velkjent hund eller eiers egen hund (Sacks et al., 1996, Sacks et al., 2000, Wake et al., 2006). Øverst på listen over hunder som forårsaker menneskelige dødsfall er Pit bull (forbudt i Danmark og Norge bla.), Rottweiler og Schæfer (Sacks et al., 1996, Sacks et al.,1989). I følge et studie fra England (Shewell & Nancarrow, 1991) er de hunder som biter mest  hannhunder av rasene Staffordshire bull terrier, Jack Russel terrier, mellomstørrelses mongreler og Schæfer, bare en av disse kan kategoriseres som ”muskelhund”. I et annet studie er det Schæfer og Chow Chow som topper listen (Gersham et al., 1994).

 Det er i disse studier konkludert med at det er som oftest barn som angripes og at de fleste bitt og angrep oppstår etter hunden blir provosert til det (Wake et al., 2006). Man skal vite at en hund som går til angrep blindt er ytterst sjeldent.

 

 

 

Referanser:

 

Gersham KA, et al., Pedriatics;93:1913-17

Sacks JJ et al., JAMA, 1989; 262: 1489-92

Sacks JJ et al., Pediatrics, 1996; 97:891-5

Sacks JJ et al., J Am Vet Med Assoc, 2000; 217:836-40

Shewell PC, Nancarrow JD, BMJ, 1991; 303:1512-3

Wake AA et al., N Z Vet J, 2006;54: 141-6

 

 

 

 

Copyright ® 2006 TheAmstaff.com
       Sist oppdatert  26.11.2006
                                                                         Home                  Kontakt